2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizajék közös közleményben jelentették be, hogy megnyerték az április 3-i választást

„Már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig. 82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét.” Így reagált a hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) és a Márki-Zay Péter vezette MMM Áder János keddi bejelentésére. 

A köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki az országgyűlési választást.

„Az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja. Tiborcz István milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje. A kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket” – áll az ellenzék közös közleményében. Mindeközben szerintük Magyarország a térség sereghajtójává vált, „magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak megalázza őket a dölyfös hatalom.”

Azt ígérik, április 3-án új korszak kezdődik: „egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez”.

„Ott leszünk” – mindössze ennyi szerepel Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében, amit Áder János közleménye után osztott meg. „Fel, győzelemre” – írják a Fidesz Facebook-oldalán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató