2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Tizennyolc migránst fogott be az olasz rendőrség a szilveszteri szexuális támadások miatt

Összesen kilenc lányt molesztáltak a bandába verődött milánói és torinói fiatalok Milánó főterén szilveszter este.

Tizennyolc támadót azonosított az olasz rendőrség és a milánói nyomozó ügyészség a szilveszter éjjel történt szexuális zaklatások ügyében, amelyet bandába verődött külföldi származású fiatalok (migránsok,- a szerk.) követtek el összesen kilenc nő ellen - írja a Corriere della Sera és a Repubblica.

A beazonosított elkövetők közül hárman 15 év alattiak, tizenöten pedig 15 és 21 év közöttiek, és mindannyian külföldi migránsok, vagy észak-afrikai származású "olaszok", akik Milánó és Torinó külvárosaiban laknak. A Corriere egy házkutatás rendőrségi felvételeit is bemutatta, amelyek a rendőrök a gyanúsított ruhái között kutatnak, feltehetően azokat a ruhadarabokat keresve, amelyeket a molesztálás estéjén viselt.

Az elkövetőkkel szemben csoportos szexuális erőszak a gyanú. A migránsok minden esetben ráncigálva, taszigálva hurcolták a tömeg közepére a kiszemelt áldozatokat, közben zaklatták, fogdosták, kirabolták őket.

A bántalmazások elkövetőit a térfigyelő kamerák felvételei, a szemtanúk és áldozatok vallomásai, valamint a közösségi oldalakon megjelentek átvizsgálása nyomán azonosították, és ehhez arcfelismerő szoftvereket is használtak.

Először január 5-én számoltunk be arról, hogy egy neten keringő mobiltelefonos videófelvétel szerint egy egyedülálló lányt állt körbe a milánói Dóm téren egy külföldi fiatalokból álló banda, és csak nagy nehézségek árán tudott kiszabadulni, miközben molesztálták, fogdosták, lökdösték. Szakadt pulóverrel, a testén zúzódásokkal, félig lehúzott nadrágban jutott el a helyszínen lévő rendőrökhöz. 

Ezt követően újabb videofelvétel kerül elő, két szorult helyzetben lévő, zokogó lányról. A német áldozatok arról számoltak be, hogy tíz percen át tartott a molesztálásuk, ők Németországba hazaérve tettek feljelentést.

Hétfőn számolt be az olasz rendőrség arról, hogy már kilenc áldozatról tudnak, mindannyian épp csak felnőttkorúak. Kiderült, hogy először egy ötfős lánytársaságot támadtak meg. Először egyiküket állták körbe, a mobilját kitéve a kezéből, majd amikor a barátnői segíteni próbáltak neki, ők is a tömeg közepén találták magukat.

Az olasz sajtó felidézte, hogy a Milánóban történtek hasonlóak ahhoz, ami 2015 szilveszterén történt Kölnben, amikor észak-afrikai és közel-keleti férfiak százai gyűltek össze a főpályaudvar környékén és csoportosan molesztáltak nőket, több száz áldozattól érkezett feljelentés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató