2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A BBC-nél a „sokszínűség” fontosabb, mint az érdem – kitálalt az egykori műsorvezető

Nigel Rees 46 év után hagyta ott a brit közszolgálati csatornát. Döntésének hátterében az állt, hogy a főnökei elvárták, hogy a „woke” ideológia szellemében szerkessze a műsorát - írja a vdtablog.hu az RT.com cikke alapján.

Interjút adott az RT-nek Nigel Rees rádiós műsorvezető, aki nagyjából egy hónnappal ezelőtt mondott fel a BBC-nél. Az ismert médiaszemélyiség elmondta, az utóbbi években szép fokozatosan elvesztette az autonómiáját, felülről mondták meg neki, hogy kiket hívjon meg a BBC Radio 4-en futó Quote… Unquote című műsorába, ahol a vendégeknek idézetekről kell kitalálniuk, hogy ki mondta azokat.

„A sokszínűség jegyében arra kértek, hogy fekete és fogyatékkal élő embereket hívjak meg”

– jelentette ki Rees.

A 77 éves műsorvezető aláhúzta, az ilyen beavatkozások teljes mértékben ellentétesek voltak az elveivel és a műsorával kapcsolatos elképzeléseivel.

„Az én szabályom mindig is az volt, hogy az embereket érdemeik, rátermettségük és tetteik alapján kell megítélni, nem pedig a bőrszínük vagy a vallásuk alapján”

– tette hozzá.

Nigel Rees az interjúban elmondta, a BBC-nél már korábban sem csak a teljesítmény számított, régóta ügyeltek rá, hogy a férfiak és a nők aránya egyensúlyban legyen. A „woke” ideológia utóbbi években való térnyerésével azonban még inkább egyértelművé vált, hogy a BBC-nél fontosabb a „sokszínűség”, mint az érdem.

A veterán műsorvezetőnél végül az verte ki a biztosítékot, hogy az egyik adásába nem tehette bele Noël Coward komikus 1932-ben írt Mad Dogs and Englishmen című dalának Bengáliáról szóló sorát, mondván, hogy az „gyarmati attitűdöket” tükröz.

Rees hiába magyarázta el, hogy a szerzemény az angolokat figurázza ki, nem az őslakosokat, a főnökei hajthatatlanok voltak.

Nigel Rees összesen 46 évet töltött el a BBC-nél, műsorából, a Quote… Unquote-ból 500 részt készített.

Forrás: Vdtablog.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató