2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A francia kézisekkel hergelnek Magyarország ellen, hogy lazák a járványügyi szabályok

Vért izzadnak, hogy egészségesen érkezzenek az Európa-bajnokságra, majd összeeresztik őket a szálloda maszk nélküli vendégeivel – panaszolták a francia kézilabdacsapat tagjai,- ezzel vannak most tele a liberális lapok.

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. Nikola Karabatic arról panaszkodott: miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről.

Vincent Gérard úgy fogalmazott: bizarr a helyzet az után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás.

Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg

- mondta. Annak örül, hogy Magyarországon teltház előtt játszhatnak, hiszen „ez a sport lényege. De milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ezt megítélni”.

Guillaume Gille szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait.

Volt azért, aki számára nem újdonság, ami Szegedre érkezve várta őket. Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa azt mondta,

„Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató