2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Djoković megszólalt, elismerte, hogy hibázott az ügynöke a vízum kitöltésekor

Tovább gyűrűzik Novak Djoković koronavírus és beutazási ügye az Australian Open előtt, a szerb teniszező ezúttal közleményben reagált az elmúlt napok fejleményeire és vádjaira. A közleményben azt állítja, hogy az ügynöke hibázott a vízumkérelem kitöltésekor, véletlenül a rossz rubrikát ikszelte be, ebből ered minden, a beutazása körüli probléma.

Djoković hozzátette, hogy a csapata szerdán további dokumentumokat szolgáltatott be az ausztrál kormány felé, hogy tisztázzák a helyzetet. Ezt Alex Hawke ausztrál bevándorlási miniszter irodája is megerősítette. Hozzátették, hogy „Természetesen ez befolyásolja a döntés meghozatalának határidejét.” A miniszter szóvivője kedden azt mondta, hogy Hawke mérlegeli, éljen-e a rendelkezésére álló jogkörével, amivel érvénytelenítheti a szerb teniszező vízumát.

A közleményben Djoković kitért arra az esetre is, amikor már pozitív PCR-teszt birtokában adott interjút egy újságírónak – amikor erről kérdezték kedden a sajtótájékoztató családtagjait, azok válasz nélkül, villámgyorsan berekesztették a sajtóeseményt. A mostani magyarázata szerint Djoković a pozitív teszt után minden eseményét lemondta, kivéve a már jóval korábban egyeztetett interjút a francia L'Equipe sportlappal, ebben az esetben viszont kifejezetten figyelt a távolságtartásra, és maszkot is viselt, amit csak a fotózás idejére vett le.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy határozottan igyekeztem biztosítani mindenki biztonságát és a vizsgálati kötelezettségek betartását” – áll a közleményben.

Djoković a közleményben ugyanakkor nem érinti a Spiegel német lap keddi, legfrissebb vádjait, miszerint meghamisíthatták azt a pozitív koronavírustesztet, amit hivatkozási alapnak használ a szerb teniszező arra, hogy miért nincs beoltva.

A világelső, 20-szoros Grand Slam-győztes Novak Djoković lassan szappanoperává duzzadó ügye abból ered, hogy nem oltatta be magát koronavírus ellen, így a január 17-én kezdődő Australian Openen csak külön engedéllyel indulhatna. Ezt a külön engedélyt meg is kapta a torna szervezőitől, ami óriási felháborodást váltott ki Ausztráliában, még Scott Morisson miniszterelnök is felszólalt ez ellen. Djoković ügyvédei pár nappal később nyilvánosságra hozták, hogy a szerb teniszező azért nem kaphat oltást, mert december 16-án pozitív lett a koronavírustesztje, de azóta már meggyógyult a betegségből. Úgy tűnt, Djoković ezzel a teszteredménnyel megváltott a helyét az Australian Openre, ám vízumproblémák miatt az ausztrál hatóságok nem engedték belépni az országba, és egy melbourne-i karanténhotelbe kényszerítették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató