2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev nem indul újra az EP alelnöki posztjáért, a kampányra, és az Európai Egyesült Államok elősegítésére koncentrál

Nem indul újra az Európai Parlament alelnöki posztjáért Dobrev Klára – jelentette be a DK-s politikus. Facebook-posztjában arról is írt, ezentúl inkább a hazai kampányra, Brüsszelben pedig „az Európai Egyesült Államok elősegítésére” fog koncentrálni.

„Az európai parlamenti alelnöki megbízatásom két és fél évre szólt, és most lejárt. Úgy döntöttem, nem indulok újra, a parlament a jövő héten új elnököt és alelnököket választ. Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt. Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk” – írta.

Szerinte a válság hatására Európa szorosabb szövetség lett, az EU tagállamai sokkal több területen és sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig. „Az elmúlt két és fél év hatalmas eredménye, hogy az európai intézmények szeme kinyílt: a Fideszt végre kitessékelték az Európai Néppartból, és az EU nem hajlandó tovább finanszírozni Orbán korrupt rendszerét” – hangsúlyozta.

Mint írta, „mindennél fontosabb feladat előttünk és az egyesült ellenzék előtt a választás megnyerése, Orbán leváltása. Az, hogy bizalmat építsünk és reményt adjunk az embereknek, hogy egy igazabb, jobb Magyarországot teremtünk. Az előttünk álló időszakban Magyarországon a hazai kampányra, Brüsszelben az Európai Egyesült Államok elősegítésére fogom minden erőmet koncentrálni.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató