2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Gréczy Zsolt lett a kultúráért felelős az ellenzéki oldalon

Újjászerveznék a kulturális intézményeket, illetve kiszabadítanák a kultúrát a politika és a Fidesz fogságából – erről tartottak az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás politikusai online sajtótájékoztatót.


Gréczy (Recska) Zsolt, a Demokratikus Koalíció politikusa szerint a NER gyorsuló ütemben szállta meg a kultúra területét a kultúrharc szellemében, aminek kimondott célja a szellemi kulturális tér elfoglalása és a klientúra kizárólagos hatalmi helyzetbe hozása. 

A kulturális intézmények gyakorlatilag a Fidesz kifizetőhelyeivé váltak. A gyakran pozíció halmozó kinevezettek a miniszterelnöktől függenek, míg a klientúra az adott teljhatalmú vezetőtől. Mi kiszabadítjuk a kultúrát a politika és a Fidesz fogságából

– tett ígéretet a DK-s politikus, aki szerint a kultúrharc a hatalmi harc eszközévé alacsonyítja a kultúrát. Hozzátette: ennek az ellentéte nem a „kultúrbéke”, hanem a kultúra maga.

 

Háborúban ugyanis hallgatnak a múzsák. A kultúrpolitika nem köteleződhet el egyetlen párt vagy ideológia mellett, az új kormány rendszerszintű változást akar véghez vinni ezen a téren is. Szakmai szempontok mentén a tehetségre alapozva szerveznénk át a ma kizárólag csak a lojalitásra és hűbéri mentalitásra épülő rendszert. A kultúra legyen mindenkié!

– zárta szavait Gréczy Zsolt az ellenzék kultúrfelelőse......

És, egy kép többet mond ezer szónál...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató