2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Három oltás kell az érvényes védettségi igazolványhoz, csökken a karantén ideje

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tart sajtótájékoztatót a szerdai kormányülés után. Hat élelmiszer árát korlátozták, Áder János kitűzte a választás időpontját.

 

Percről-percre frissülő tudósítás!


 

 

Gyarmattartó arroganciával viselkednek a francia kézisek

Szokatlannak tartja a magyar kormány, hogy valaki eljön vendégként a kézilabda Európa-bajnokságra, és az itteni szabályok miatt panaszkodik.

A francia válogatott akadt ki a magyar járványügyi szabályokon. Gulyás úgy fogalmazott, „gyarmattartó arroganciával” viselkedtek a francia kézisek.

Gulyás: Völner magányos bűnelkövető volt a gyanúsítás szerint

Völner Pálról kérdezte a Telex Gulyás Gergelyt. Ha valaki megnézi a legfőbb ügyész indítványát, amit a mentelmi bizottságnak küldött, az derül ki Gulyás szerint, hogy magányos bűnelkövetésről van szó, és a hivatali vesztegetés nem rendszerszinten történt az Igazságügyi Minisztériumban. Ezért nem tudhatott róla Völner felettese, Varga Judit vagy más a minisztériumban.

A karanténok miatt valószínűleg többen kérnek majd mozgóurnát a választáson

Alapvetően nem lesz más a választás idén, mint 2018-ban volt, de egyben talán igen: a karanténkötelezettség miatt valószínűleg többen lesznek azok, akik mozgóurnát kérnek.

A kormány szerint a kórházban ápoltak száma nem fogja elérni az omikron alatt az eddigi csúcsot

Nőni fog a kórházi terhelés, de nem kell olyanra számítani, amit az egészségügyi rendszer ne tudna ellátni, mondta Gulyás a Telexnek. A kormány eddig csak olyan prognózisokat kapott, amik arról szólnak, hogy a kórházban ápolt betegek száma el fog maradni az eddigi csúcstól.

Március 10-én lesz az államfőválasztás

Március 10-én lesz az államfőválasztás, mondta Gulyás a Telexnek.

A benzinárnál nem fogják csökkenteni a jövedéki adót 

Kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta, tisztában vannak vele, hogy a lengyeleknél is most meglépett infláció-ellenes lépések részeként a jövedéki adót csökkentették az üzemanyagáraknál. Viszont a hazai üzemanyagár esetében már volt ilyen jellegű csökkentés, mert nálunk adott időszakokban a nemzetközi kőolajár ingadozáshoz igazítják, hogy éppen csökkentés, vagy emelkedés következik. 

Gulyás szerint a liszt árának szabályozása a kenyér árára is hatással lesz

A héten jelenik meg a rendelet az élelmiszerárstopról, de Gulyás nem tudja, pontosan mikor, mondta a miniszter a Telexnek.

Gulyás szerint a liszt árának szabályozása közvetetten a kenyér árára is hatással lesz, de egyelőre ezt a hat terméket korlátozzák, a tojáson, burgonyán még nem gondolkodtak.

Nem tesz jót a gazdaságnak az élelmiszerár befagyasztása, de az infláció lassítása fontosabb volt

Arról kérdezte Gulyás Gergelyt az Azonnali újságírója, hogy készült-e előzetes hatástanulmány az élelmiszerárak befagyasztásáról. A miniszter azt mondta, Magyarországon hasonló döntés még nem volt, ezért nehéz lenne itt a tapasztalatokra építeni.

Alaposan megnézték a nemzetközi példákat, különös figyelemmel a szerbekre. Orbán beszélt a szerb miniszterelnökkel, és volt, aki el is ment Szerbiába megnézni.

Gulyás azt is mondta, az ilyen jellegű beavatkozások nem tesznek jót egy ország gazdaságának, de az infláció lassítása kellő érv volt ahhoz, hogy nem piacbarát intézkedéseket tegyenek.

Gulyás nem tudja, mennyit költ majd a kormány a népszavazásra, de erős kampányra van szükség

Még nem tudja Gulyás, mennyi pénzt költ a kormány a népszavazásra, de egyetért Rogán Antallal abban, hogy erős kampányra van szükség, mert a téma fontos.

A miniszterelnök Fidesz-kongresszuson elmondott beszédét ajánlja Gulyás a választás előtt

Lesz-e választási programja a Fidesznek? – érkezett a következő kérdés a miniszterhez. Gulyás Orbán Viktor programadó beszédét ajánlja mindenki figyelmébe, amit a Fidesz tisztújító kongresszusán mondott a miniszterelnök. Nyomtatásban is meg fog jelenni a beszéd, ami a miniszterelnök oldalán is elérhető.

Gulyás szerint a választás előtt az a fontos, hogy mit tett a kormány az elmúlt 12 évben, és aligha van olyan Magyarországon, aki ezt nem tudná.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató