2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gattyán: sem erő, sem stabilitás az ellenzékben

„Nem látszik, hogy stabil összefogás lenne az ellenzéki oldalon, a legnagyobb gond, hogy nincs megfelelő vezetés” – mondta a Megoldás Mozgalom alapító elnöke.

Gattyán György a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában beszélt többek között az ellenzék jelenlegi állapotáról. Leszögezte: az nem tárgyalási alap, hogy csak a pénzét akarják a pártok. Gattyán György úgy reagált a kritikára, miszerint az előválasztás előtt kellett volna színre lépnie, hogy végig kellett gondolnia, mit is szeretne, és most ért el erre a pontra. „Végignéztem, hogy az ellenzéki összefogás miként és hogyan építi föl sorait, sok mindennel lehet egyetérteni, de egyes, esetleg tagjaival az ellenzéki összefogásnak nem annyira szimpatizálok, úgyhogy úgy döntöttem, hogy egyedül vágunk ennek neki” – mondta.

Sem erő, sem stabilitás az ellenzékben

A Megoldás Mozgalom alapító elnöke szerint a legfőbb probléma az egyesült ellenzékkel az, hogy nincs megfelelő irányítás és vezetés.

Nagyon fontos, hogy az összefogás erős és stabil legyen, és ez nem annyira látszik jelen pillanatban”

– fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy Márki-Zay Pétert alkalmasnak tartja-e egy esetleges kormányzásra azt válaszolta, szerinte az ellenzéki miniszterelnök-jelölt jó szakember, de egyelőre nem tűnik jól koordináltnak a csapat, érthetetlennek nevezte például azt, hogy a pártok minden héten egymást szidják. Szerinte a konfliktusokat házon belül kellene elintézni. Szavai szerint azért írt nyílt levelet, mert nemcsak az összefogáshoz, hanem mindenkihez szólt. 

A műsorvezető felvetette azt is, hogy sokan a Fideszt vélik látni mögötte. Erre a milliárdos úgy reagált, hogy az eddigi gazdasági eredményei is bizonyítják, hogy nincs szüksége támogatásra.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató