2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Négymilliárdos sérelemdíj a tét a Hableány-katasztrófa perben

A 2019-es dunai hajókatasztrófa ügyében kilenszáz oldalas keresetlevelet nyújtott be az Oppenheim Ügyvédi Iroda a dél-koreai áldozatok hozzátartozói, valamint a hét túlélő nevében, amelyben 4,3 milliárd forint sérelemdíj megfizetésének a megítélését kéri a Fővárosi Törvényszéktől.

A Hablány sétahajó dunai balesetének 78 dél-koreai károsultja nevében, személyiségi jogaik megsértéséből fakadó sérelemdíj megfizetése iránt élt perkeresettel még tavaly egy magyar ügyvédi iroda. A napokban kezdődik a polgári peres eljárás első része, a perfelvétel. 4,3 milliárd forint a tét – írja a Magyar Nemzet.

Az alperes az ügyben a katasztrófát okozó Viking Sigyn tulajdonosa, a svájci bejegyzésű Viking River Cruises AG., valamint a Hableány üzemeltetője, a magyar Panoráma Deck Kft. a 78 távol-keleti felperessel szemben, akik a társaságok egyetemleges felelősségének kimondását kérik.

A kártérítési keresetlevél azt tartalmazza, hogy a kormányállásból nem lehetett rendesen kilátni a fedélzeti ponyva és a hajókémény miatt, Sógor Zsolt, a Panoráma Deck Kft. ügyvédje a Magyar Nemzetnek viszont azt mondta, hogy betartották a szabályokat, amelyek nem 360, hanem csak 240 fokos kilátást írnak elő. Ezért az ügyvéd nem tartja elfogadhatónak az állításokat, amelyeket nem is vizsgálnak a jelenlegi büntetőperben, és várhatóan nem is kerülnek elő. Hozzátette, hogy a Hableány személyzetének a felelőssége egy pillanatra sem merült fel.

Forrás: PS, MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató