2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Süddeutsche Zeitung: Orbán Viktor attól tart, hogy elveszíti a választást

A német lap szerint ez az oka a széles körben bevezetett adókedvezményeknek.

A Süddeutsche Zeitung szerdán megjelent cikkében azt írja: Orbán Viktor attól tart, hogy elveszíti az április 3-ára kiírt parlamenti választásokat, ezért adókedvezményeket osztogat. Továbbá bejelentette, hogy

a kormány hat élelmiszer árát az október 15-i szinten rögzíti.

A lap azt is kiemeli, hogy a kabinet az LMBTQ-ellenes törvényről szóló népszavazással is próbál minél több állampolgárt szavazásra bírni, hiszen a népszavazás egy napra esik a parlamenti választásokkal.

A kormány a „családok pénztárcájának védelmében” lép fel

A cikk idézi Bíró-Nagy András társadalomtudós és a Policy Solutions igazgatóját, aki szerint Orbán Viktornak ezúttal hiányzik a választási kampányához a „döntő narratíva”, ami 2018-ban a migráció és a Soros-ellenségkép, 2014-ben pedig a rezsicsökkentés volt. 

A választókat jelenleg azonban a magas infláció és a gazdasági helyzet általános romlása aggasztja,

így miután Orbán Viktor bejelentette a hat élelmiszer árának rögzítését, a választások előtt most a Fidesz „családok pénztárcájának védelmében” üzemmódba kapcsolt – írják.

A cikk szerint ez azért is tűnhet szükséges lépésnek, mivel a hat ellenzéki párt a felmérések szerint szorosan a Fidesz mellett mozog. Emlékeztetnek arra is, hogy az elmúlt tíz évben a költségvetési politika az államháztartási hiány csökkentésére irányult, és a hiány felszámolása a járvány kitöréséig nagyjából sikeres volt.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató