2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Zöld Párt egy nem-bináris aktivistát küldhet be jövőre Brighton városi tanácsába

Ha megválasztják, Tom Pashby – aki korábban a Zöld Párt frakcióvezető-helyettesi posztjáért is kampányolt – lenne az első nem bináris személy, akit Brighton városi tanácsába beválasztanának.

Tom Pashby azok után tudja megmérettetni magát Kahina Bouhassane mellett, miután a helyi zöldek, Alex Phillips és Tom Druitt bejelentették, hogy 2023 májusában lemondanak tisztségükről.

Pashby a PinkNewsnak elmondta, hogy „fantasztikus érzés” az a számára, hogy a Zöld Párt jelöltjeként elindulhat a brightoni és hove-i városi tanácsi választásokon..

A mandátum elnyerése azt jelentené, hogy képességeimet és tapasztalataimat felhasználva segíthetnék a társadalmi és környezeti igazságosság megvalósításában a Regency kerület, tágabb értelemben pedig egész Brighton és Hove terület lakói számára„

– mondta. Megígérte, hogy megválasztása esetén a lakáshoz való könnyebb hozzáférés megoldásáért fog küzdeni.

Szeretném továbbá Brighton és Hove-ot biztonságosabb várossá és szórakoztatóbbá tenni azok számára, akik a gyaloglást vagy a kerékpározást választják. Ha meg akarjuk oldani az klímaválságot, mindenkinek át kell állnia az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású közlekedési formákra.”

Továbbá ígéretet tett az LMBTQ-jogok érvényesülése mellett is kampányolni fog.

Az Egyesült Királyságnak még soha nem volt nyíltan transz vagy nem bináris képviselője, míg a helyi politikában csak elenyésző számú, nemileg sokszínű jelöltet választottak meg.


Pashby szerint ”kulcsfontosságú„, hogy több transz és nem bináris személyt válasszanak meg közhivatalokba az Egyesült Királyságban.

Az elmúlt években azt láttuk, hogy az intézmények még inkább visszacsúsztak a még jobban meggyökeresedett transzfóbiába és queerfóbiába”

- mondták. ”Ha többünket választanak meg közhivatalokba, jobb életet teremthetünk a transz és nem bináris testvéreink számára.„

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató