2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A német csapat is panaszkodott a magyar járványügyi intézkedések miatt

A német kéziválogatott edzője szerint túl enyhék a járványügyi szabályok Magyarországon.

Alfred Gislason örül annak, hogy Szlovákiában szigorúbb járványügyi előírások vannak érvényben, szerinte jó dolog az is, hogy a stadionokat csak kapacitásuk 25%-ig engedik feltölteni – írta meg a Ma7.sk.

Magyarországon jelenleg az európai átlagnál enyhébb szabályok vannak érvényben és a járványügyi mutatók alakulása nem támasztja alá, hogy ennek bármi negatív következménye lenne – jegyzi meg afelvidéki újság.

A lap emlékeztet, hogy

a német kapitány nyilatkozata annál is érdekesebb, mivel válogatottja az összes csoportmeccsét Pozsonyban játssza, így nem kell „szenvednie” a magyar rendelkezések vélt negatív hatásait. 

Gislason szerint „nincs rendjén, hogy 20 ezer szurkoló mászkál maszk nélkül a városban”. A német edző a megszólalásban nem említi, hogy Magyarországon hasonló maszkviselési szabályok vannak érvényben mint Szlovákiában, azzal a különbséggel, hogy Magyarországon nem kötelező a kültéri maszkviselés, melyet igazából Szlovákiában sem tartanak be. 

Gislason örül, hogy Szlovákiában mindennap tesztelik a játékosait és „úgy hallja, Magyarországon kicsit másként működnek a dolgok”.

Axel Kromer, a német szövetség elnöke is hasonlóan nyilatkozott, szerinte „a kézilabda népszerűségének és a meccsek hangulatának jót tesz, hogy tömve vannak a csarnokok, de nem áll érdekükben, hogy mindez a járványügyi biztonság rovására menjen”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató