2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Boris Johnsonnak öltözve bulizott egy kisebb tömeg a Downing Street kapujában

„Épp dolgozunk” felkiáltással, Boris Johnsonnak öltözve buliztak nagyjából százan a brit miniszterelnök utcája előtt – írja az Evening Standard.

A tüntetés résztvevői öltönyben, szőke parókában és Johnson-maszkban, táncolva skandálták, hogy „Boris vagyok, Boris vagyok” és azt, hogy „ez egy munkahelyi összejövetel”. A zene, amire táncoltak a My Name Is volt Boris Brejchától.

Az elmúlt hetekben folyamatosan arról ír a brit sajtó, hogy az első lezárás idején több bulit is tartottak a Downing Street 10-ben – miközben az átlagemberek csak azokkal találkozhattak, akikkel egy háztartásban éltek.

Azóta történt néhány dolog

- kiderült, hogy a miniszterelnöki hivatalban két búcsúbulit is tartottak a Fülöp herceg temetése előtti estén,


- kiszivárgott egy email, amit egy összeröffenés szervezői küldtek ki 100 miniszterelnökségi alkalmazottnak, és amiben mindenkit arra kértek, hogy a „piát vigyék maguknak”,


- Johnson elismerte, hogy egy ilyen bulin valóban részt vett,


- lemondott feladatáról a kirobbant botrány miatti vizsgálat vezetője, mert kiderült, hogy ő is részt vett egy ilyen eseményen a saját irodájában,


- képek is kiszivárogtak az egyik miniszterelnökségi borozgatásról, amiről mindenki azt állítja, hogy munkahelyi megbeszélés volt.

Rengetegen fel vannak ezeken háborodva, ennek az eredménye volt a pénteki tüntetés, amit a Jaackmaate művésznéven ismert YouTube-os szervezett a Downing Street elé. Ugyan voltak olyanok, akik tűntetni mentek, de 100 Borist Jaack bérelt fel.

„Nagyon sokan – köztük én is – vesztették el a szeretteiket a lezárás alatt. Felháborítónak tartom, hogy az ország miniszterelnöke sajtot evett, borozott, majd ezt munkahelyi összejövetelnek próbálta feltüntetni – úgyhogy mi is úgy gondoltuk, hogy tartunk egy munkahelyi összejövetelt”

– mondta Lucas Pollock, az egyik tüntető.

Úgy látja, hogy a rendőrséget nem érdeklik a Downing Streeten zajló Covid-buli, szóval nem tart a hatóságoktól. Ettől függetlenül mégis úgy zárult a buli, hogy a rendőrség igazoltatta a résztvevőket.

„Nem az áldozatokból űzünk gúnyt, őket a szívünkben hordozzuk. Abból a férfiból űzünk gúnyt, aki folyamatosan hazudott az országának és végig hazudott a regnálása alatt” – mondta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató