2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Késsel kért cigit egy Budapestre tartó busz utasa

A kunszentmártoni lakos megfélemlítette, zaklatta egy busz utasait péntek délután. Azóta őrizetbe vették.

Egy kunszentmártoni lakos tegnap délután felszállt egy Bács-Kiskun megyéből Budapestre tartó menetrend szerinti buszra. Röviddel az indulást követően zaklatni kezdte az utasokat: cigarettát követelt, és fel-alá járkált a járművön, agresszíven kiabálva. A vele utazók próbálták lecsillapítani, ám kevés sikerrel jártak - olvasható a police.hu beszámolójában.

Az indulatos férfi útközben elővett egy bicskát, azzal próbált nyomatékot adni a szavainak. A késsel hadonászva fenyegetőzött, követelőzött, végigkarcolta egy ülés fejtámláját, és még a sofőr mikrofonjába is belekiabált, mígnem az egyik telefonon értesítette a budapesti rendőröket.

A buszt a Népligeti pályaudvaron már várták az egyenruhások. A ferencvárosi zsaruk a buszon szemlét tartottak, majd a gyanúsítottat átadták a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozóinak.

A kecskeméti rendőrök a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A nyomozók vizsgálják, hogy a férfi – aki büntetett előéletű – a cselekmény elkövetéskor állt-e bármilyen kábítószer, gyógyszer hatása alatt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató