2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Több ezren a kötelező oltás ellen a Mi Hazánk tüntetésén

A becslések szerint a Mi Hazánk szimpatizánsai kiegészülve a kötelező oltást elutasító civilekkel több megyéből is szervezetten utaznak a párt Akadémia utcai tüntetésére, ez olvasható a Mi Hazánk Mozgalom internetes lapjában a magyarjelen.hu-n, és több ezer embert várnak a szervezők.

Közben elkezdődött a tüntetés, amit élőben itt lehet követni:

 


 

Toroczkai László továbbra is az utcán akar maradni

A Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László azzal kezdte beszédét, hogy a szabadságjogok és a normalitás mellett állnak ki.

„Ha továbbra is az utcán maradunk, továbbra is állandó politikai nyomást helyezünk a kormányra, akkor van esélyünk arra, hogy ez a Covid-diktatúra nem lesz még rosszabb” – mondta Toroczkai, aki szerint olyan diktatúra épül, amelyre még nem volt példa a világtörténelem során. És hogy ki építi ezt a diktatúrát? Hát az nem derült ki egyértelműen a beszédből.

Emmanuel Macron francia elnököt és Mark Zuckerberg Facebook-alapítót név szerint is kritizálta. Zuckerberg metaverzumos víziójáról azt mondta: „Ez a metauniverzum, a digitális pénzvilág ez valójában a legtökéletesebb diktatúra, amit el tudunk képzelni” – mondta Toroczkai, aki szerint ma már mindenki látja, hogy „ezek az összeesküvés-elméletnek tűnő dolgok kezdenek megvalósulni”. Toroczkai szerint minden járványügyi döntés és lezárás mögött egy új világrend kialakítása zajlik, aminek hatása elől „senki sem tud majd elmenekülni”.

„Tovább kell adnotok az igazságot, mert a hírekben erről sem fognak beszámolni. Mindenkit meg kell győznötök arról, hogy végre itt az ideje, hogy lépjen. Mert nem elég, hogy ha csak néhány ezren vagyunk, mint ma is. Sok tízezren, sok százezren kell megmozdulnunk” – üzente a tömegnek a Mi Hazánk elnöke.

 

 

 

A második felszólaló egy orvosbiológus-agykutató volt

Novák Előd után Páli Jenő orvosbiológus-agykutató, a Mi Hazánk képviselőjelöltje beszélt a tömeghez. „Ne engedjük, hogy a kormány legutóbbi, csütörtöki döntése értelmében mi mindannyian, akik már átestünk a koronavírusfertőzésen, akik nem vettük fel a koronavírus elleni vakcinát, vagy akik egy, illetve két védőoltást kaptunk csak, ezentúl másodrendű állampolgárok legyünk 2022. február 15-től.

Mi, 6,2 millióan ne engedjük, hogy csak a háromszor oltottak számítsanak” – mondta, utalva arra, hogy a kormány a közeljövőben a harmadik adag oltáshoz fogja kötni az oltottsági igazolványt.

Páli azt mondta, a Mi Hazánk egyáltalán nem ajánlja 18 éves kor alatt az oltást, és számukra rendszeres és ingyenes tesztelési lehetőséget követelnek. Péli szerint azok a felnőttek vannak a legjobb helyzetben, akik már átestek a fertőzésen: „A megjelenő újabb és újabb variánsok reagálni fog a szervezetük, erősebben vagy gyengébben, az adott variáns változékonyságától függően, de a szervezetük ismét és ismét legyőzi a vírust” – jelentette ki a Mi Hazánk politikusa.

A többször oltottakról azt mondta: „Sajnos, ők már nem fognak tudni lejönni erről a szerről, egyre sűrűbben és egyre rövidebb időközönként kell oltásért folyamodniuk, hogy fent tudják tartani szervezetük védettségi szintjét”.

 

Novák Előd volt az első felszólaló

Először Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szólalt föl, aki azzal kezdte beszédét, hogy: „Ne legyen kötelező az oltás, nem tűrjük a zsarolást! Nem, nem soha!”. Ezután arról beszélt, hogy szerinte meghamisítják a járványügyi statisztikákat, azokat is a koronavírus áldozataként tüntetik fel, akik másban haltak meg. Novák azt is mondta, hogy járványszolidaritási-adót vetne ki a járvány haszonélvezőire.

Összefoglalót írt a Telex a tüntetésről

A járványügyi szabályok és korlátozások (vagy ahogy ők nevezik, a „Covid-diktatúra”) ellen tartott tüntetést vasárnap délután a Mi Hazánk Mozgalom az Egészségügyi Államtitkárság épülete előtt Budapesten. Az Akadémia utcában több ezren gyűltek össze 15 órára, ahonnan a beszédek után a Köznevelésért Felelős Államtitkárság Szalay utcai épületéhez vonultak át.

 

 

Dúró Dóra lépett a színpadra

Dúró Dóra a Facebook-oldalán közvetíti beszédét:

 

Így indult a vonulás

Ne legyen kötelező az oltás! Nem tűrjük a zsarolást! – ezzel a jelszóval tart tüntetést az egészségügyi államtitkárságnál, majd a köznevelésinél a Mi Hazánk Mozgalom.

 

Elindult a menet

A felszólalások után a tüntetők menete elindult.

Megtöltött buszokkal érkeztek vidékről a tüntetésre

Megtöltött személyautókról és buszokról számoltak be a Mi Hazánk lapjában, és az alábbi képet csatolták.

 

Dúró Dóra az imént jelentkezett be Facebook-oldalán

Megint rengetegen tüntetünk a Covid-diktatúra ellen, kb. fél öttől élőben közvetítjük a beszédemet itt. Addig is követhetitek a rendezvényt a Mi Hazánk Youtube-csatornáján.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató