2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tordai bejelentette: Gyurcsány rajta lesz a közös listán, a Fidesz összeomlik

Tordai Bence szerint az ellenzék nem késett el a kampánnyal és Gyurcsány Ferenc is rajta lesz a közös listán.

Azért nem kért helyet a Párbeszéd listáján, mert egy könnyen megnyerhető körzetben, Budapest 4. számú választókerületében indul - mondta a 168 óránakadott interjúban Tordai Bence országgyűlési képviselő.

Ha valaki egy szinte biztos győztesnek számító körzetet nem tud megnyerni, akkor ott valami probléma van, és valószínűleg listáról sem érdemes bevinni az Országgyűlésbe.
Az eldőlt, hogy a szavazólapon a listánál az előválasztás öt miniszterelnök-jelöltje fog szerepelni - mondta Tordai, hozzátéve, hogy

nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen a listán.

A Párbeszéd támogatta volna, hogy Márki-Zay Péternek legyen saját frakciója, más vezetők viszont megvétózták azt. Végül Márki-Zay lemondott az elképzelésről, amivel Tordai szerint államférfihoz méltóan viselkedett.

Ő úgy látja, Márki-Zay Péter saját frakció nélkül is rendelkezik politikai hátországgal, ráadásul miután a civil világból érkezett, nem tenne jót a kampány dinamikájának, ha most pártépítésen "szorgoskodna."

Szerinte ha a Fidesz összeomlik, lesz tér a jobboldalon, az üres térfelet akár két-három párt töltheti majd be.

Arra a kérdésre, hogy mi kellene a Fidesz összeomlásához, a politikus azt mondta,

egy Fidesz-vereség, aztán a bűnüldöző szervek és a független igazságszolgáltatás működése.

Úgy gondolja, hogy egy nem Pintér Sándor alatt működő rendőrséggel és a Fidesztől független adóhatósággal is nagyon messzire lehet jutni, amihez egy feles többségű győzelem is elég.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató