2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Kétfarkú Kutya Párt legalizálná a marihuánát

"Gondolom, füvet termesztenék" - felelte Kovács Gergely a Telexnek adott interjújában a kérdésre, hogy mit csinálna, ha felhagyna a politikával.

"A dekriminializáció is azért fura, mert ha jól tudom, azt jelentené, hogy szabad fogyasztani, de nem szabad termeszteni. Értelmetlennek tűnik" - mondta a drogliberalizációt követelők mérsékeltebb ötletéről, a kábítószerfogyasztás dekriminalizációjáról.

Kovács az interjú további részeiben beszélt még arról, hogy

- élete legrosszabb hónapját élte meg Márki-zay Péter nyilatkozatai, illetve az azok miatt rá irányuló gyűlölet miatt - Márki-zay elvesztegetett szavazatnak nevezte az MKKP-ra adott szavazatokat, és a pártot a Gattyán-féle izéhez, vagy minek nevezzük, hasonlította.

- ő a maga részéről belement volna, hogy csak abban a listaállításhoz minimálisan szükséges 71 választókerületben állítsanak jelöltet, de az ellenzékből is kiábrándult tagságuk ezt nem támogatja.
Nem gondolja, hogy az ellenzék jól járt Márki-Zay Péter jelölésével, aki szerinte még csak nem is mondott igazat, amikor azt állította, hogy az előválasztás előtt könyörgött az MKKP-nak, hogy az is induljon el az előválasztáson.

- náluk is jelentkezett már ezerötszáz önkéntes szavazatszámlálónak, Kovács szerint volna értelme koordinálni az ellenzékkel arról, hogy ők melyik szavazókörökbe menjenek.

- úgy véli, a Fidesz leváltásáért azzal tehetik a legtöbbet, ha elérik az öt százalékot, így annyival is kevesebb képviselője lesz a Fidesznek.

- koalícióra nem lépne az ellenzékkel a választás után, de szerinte kívülről is lehet támogatni egy kormányt, és abban nagyon szívesen segít, hogy bárki más legyen kormányon, mint a Fidesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató