2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A Roland Garrost is bukhatja Djokovic az oltási kötelezettség miatt

Egyre inkább úgy tűnik, amíg nincs oltva, nem tud versenyezni.

A jelenlegi állás szerint Novak Djokovic lemaradhat a francia nyílt teniszbajnokságról is, miután a helyi sportminisztérium hétfőn azt közölte, hogy nem engednek kivételezést az új vakcinatörvény alól – írja a Reuters.

A világelsőt - aki eddig még nem oltatta be magát - hétvégén toloncolták ki Ausztráliából, ahol az év első Grand Slam-tornáján vett volna részt. Az ausztrál kormány azzal érvelt, hogy a 34 éves oltatlan sportoló nem léphet be az országba, mert úgy felbátorodnának az oltásellenesek, hogy már az jelentene egészségügyi kockázatot jelentene.

Franciaország pedig éppen a hétvégén szigorított saját szabályain. A vasárnap jóváhagyott vakcinatörvény értelmében oltási igazolással kell rendelkeznie a felnőtteknek ahhoz, hogy nyilvános helyekre, például éttermekbe, kávézókba, mozikba üljenek be vagy vonatokra szálljanak.

A francia sportminisztérium illetékese hozzátette, hogy a Roland Garros csak májusban van, addig a helyzet változhat, és remélik, hogy a helyzet kedvezőbb lesz. „Szóval majd meglátjuk, de nyilvánvalóan nincs mentesség" – tették hozzá.

A világelső Djokovic a 21. Grand Slam-bajnoki címére készül, amellyel rekordot állítana fel a sportágban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató