2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kitört a háború a Kutyapárt és Gődény Györgyék között

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) bejelentette Gődény György pártját, a Normális Élet Pártot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) – közölte az MKKP. A párt szerint Gődényék visszaélésre alkalmas módon gyűjtenek adatokat, az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás pedig még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

Mint arra felhívták a figyelmet: a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan-nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen, miközben a Normális Élet Pártja a közösségi médiában terjesztve gyanúsan gyűjti az emberek személyi azonosító számát.

„Szerintünk sem ingatlan-nyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint, így ez sérti az adatkezelés célhoz kötöttségének követelményét” – idézi a párt közleményét az Index.

Hozzáteszik: hogy Gődény György pártjának némi másolás után februárban nem lesz más dolga, csak „kamupártként kamualáírást” tenni az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató