2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Lebontotta a vihar egy Penny Market tetejét Budapesten

MTI

Másodfokú riasztás van az országban, 65-90 kilométer/órás szelek röpítik el a tetőcserepeket.

Lebontotta egy Penny Market tetejét a XX. kerületben a viharos szél a Topánka utcában.

A tűzoltók itt, és az ország több pontján is folyamatosan dolgoznak: a széllökések több helyen is fennakadást okoztak, Ácsnál, Keréktelekinél, Mezőörsnél kidőlt fákhoz, Nyergesújfalunál és Bábolnán leszakadt lámpákhoz és villanyvezetékekhez riasztották őket. Budapesten Zuglóban és Kispesten is kidőlt fához riasztották a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt Budapestre, valamint Pest, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyére. Ez azt jelenti, hogy az ország északi-északnyugati régióiban 65-90 kilométer per órás széllökésekre kell számítani hétfő estig.


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) is felhívta a figyelmet, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, lehetőség szerint ne parkoljanak a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek. Az OKF hozzátette: ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék a központi segélyhívó 112-es telefonszámán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató