2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Tényleg a világ legócskább ellenzéke: befejezik az aláírásgyűjtést, mert kudarcba fulladt

Péntekig, azaz január 21-ig gyűjt aláírást az ellenzéki összefogás a Fudan-törvény visszavonásáról és az álláskeresési járadék idejének meghosszabbításáról szóló népszavazásokhoz. A legtöbb aláírásgyűjtő helyszín már csak hétfőn és kedden tart nyitva. Mivel hatalmas a pofára esés az ügyben, és talán az évtized legnagyobb kudarca az egész aláírásosdi az ellenzéknél, ezért Tordait bízták meg a hír közlésével.

Hétfőn több ellenzéki politikus is bejelentkezett a Facebookon, hogy emlékeztesse a választópolgárokat, hogy ne nagyon halogassák az aláírásokat. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a Széll Kálmán térről jelentkezett be, ahol még kedd estig gyűjtik az aláírásokat, Jámbor András pedig a Blaha Lujza téri aluljáróból üzente a követőinek, hogy hétfő este hétig van nyitva a stand, utána ott már nem gyűjtenek aláírást, akkora az érdektelenség.

Budapesten például szerdán, vagyis január 19-én már csak kettő, csütörtökön pedig csak három helyen lehet majd aláírni a népszavazási kezdeményezést, azt is csak a XIII. kerületben. Pénteken már csak Debrecenben gyűjt aláírásokat az ellenzék.

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató