2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Fehér Ház: Oroszország bármelyik pillanatban megtámadhatja Ukrajnát

A Fehér Ház szóvivője szerint rendkívül veszélyes a helyzet.

Rendkívül veszélyeket rejt magában az ukrán válság, Oroszország ugyanis bármelyik pillanatban támadást indíthat Ukrajna ellen - jelentette ki kedden a Fehér Ház szóvivője. Jen Psaki Vlagyimir Putyin orosz elnököt hibáztatta az orosz-ukrán határon kialakult helyzetért. Mint mondta, „Putyin elnök idézte elő ezt a válságot azzal, hogy százezer orosz katonát vont össze Ukrajna határai mentén”.

„Egyértelműen fogalmazva: a helyzet rendkívül veszélyes. Olyan szakaszhoz érkeztünk, amelyben Oroszország bármikor megindíthatja támadását Ukrajna ellen” – jelentette ki Psaki. A szóvivő hozzátette, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken Genfben tárgyal orosz hivatali partnerével, Szergej Lavrovval és világossá teszi számára, hogy "van diplomáciai kiút". Súlyos gazdasági következményekkel járhat Oroszországra nézve, amennyiben Putyin a katonai konfrontációt választja - szögezte le Psaki.

A NATO, az Egyesült Államok és Ukrajna azzal vádolja Oroszországot, hogy azért vonultattak fel ilyen sok katonát a határon, hogy megtámadják Ukrajnát. Moszkva ezt igyekszik cáfolni.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató