2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gyurcsány: Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze

A DK elnöke közösségi oldalán magyarázza el, hogy miért kell mindenkinek Márki-Zay Péterre szavaznia.

Gyurcsány Ferenc a tőle már megszokott módon „szabadversben” tette közzé gondolatait hivatalos Facebook-oldalán. Bejegyzésében azt írja:

„Az ember jónak születik. Vagy mégse. Rendes természetfilozófiai vita ez. Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze. Láttam és látom, mivé változhat az ember, ha hatalma lesz. Nem állítom, hogy mindenki becstelen lesz. Egyáltalán nem. De a hatalom hajlít. Van aki ellenáll, van aki nem, van akit eltör. Völner és minisztere, meg a kormány kapcsán mondom. Valójában nem megoldás van, hanem ellenszer. Én hajlok arra, hogy elfogadjam: az emberek többsége gyarló. Kisebb, nagyobb hibával él. Én is, mi is.”

A filozófiai bevezető után kifejti: szerinte azért kell a hatalmat ellenőrizni, számon kérni, mert személyes garancia nincs, csak intézményes garancia lehet.

„Ezt jogállamnak hívják. Vagy ilyesmi. Azért is javaslom, hogy szavazzanak Márki-Zay Péterre és az ellenzékre, mert itt még ezt értik. Ott már nem. Ne emberi hiba irányítsa az országot, hanem erény. Erre most csak ezen az oldalon van esély” – zárja bejegyzését a DK elnöke.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató