2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Donald Trump: Joe Biden vezetése miatt az egész világ nevet Amerikán

Továbbra is kedvence a piros sapkája, és továbbra is azt gondolja, hogy ellopták tőle a 2020-as választást – így állt ki az újévben először Donald Trump lelkes hívei elé. A volt amerikai elnök sejtetni engedte, hogy 2024-ben ismét indul az elnökválasztásokon.

A volt amerikai elnök az arizonai Florence-ben jelent meg a hét végén egy lelkes tömeg előtt, ahol az elhíresült, „Tegyük ismét naggyá Amerikát” feliratú, piros sapkájában fellépő Donald Trump ismét azzal vádolta meg a fősodorba tartozó tengerentúli médiát, hogy meghamisítja a híreket, majd demokrata párti ellenfeleit szélsőségeseknek nevezte, valamint a közösségi médiából való kitiltása nyomán a republikánusok elleni elfogultsággal vádolta meg a technológiai szektort.

„Le akarják győzni a republikánusokat és az önök kedvence elnökét, engem”

– hangoztatta a lelkes tömegnek.

A gyűlésen ugyan nem deklarálta, de világossá tette, hogy 2024-ben mire készül, amikor olyan „visszatérést” emlegetett, „amelyet még senki sem látott”. Trump hangsúlyozta, hogy Amerika végveszélyben van legyőzője, Joe Biden kormányzása alatt és megismételte: nem fogadja el a 2020-as elnökválasztás eredményét: „Mi nyertük meg a választást, elsöprő módon. Nem hagyhatjuk, hogy ezt megússzák” – fogalmazott.

Az exelnök eredetileg január elején állt ki volna a nyilvánosság elé, az amerikai kongresszus megrohamozásának egyéves évfordulóján, de ezt végül lemondták.

Donald Trump hívei viszont azt állítják, hogy a liberális oldal az Capitoliumnál történt eseményeket a politikai ellenfelek üldözésére használja fel és Trump politikai foglyoknak nevezte az őrizetbe vett tüntetőket.

Az ostrom után több mint 700 embert tartóztattak le, akik közül sokan még mindig arra várnak, hogy vádat emeljenek ellenük és meginduljon a perük. „Pokoli az életük, koszos börtönökben ülnek, olyanok, mint az üldözött állatok” – vélekedett Donald Trump, arra is utalva, hogy a január 6-i támadók között provokátorok, FBI-ügynökök voltak. „Az emberek tudni akarják, hogy hányan voltak pontosan a Capitoliumnál lévők közül FBI-informátorok és ügynökök, akik közvetve vagy közvetlenül együttműködtek az Egyesült Államok valamely kormányügynökségével” – emelte ki.

Joe Bidenre térve Trump bírálta az afganisztáni kivonulást, azt, ahogyan az elnök kezeli az ukrán–orosz konfliktust és azt állította: megugrott a bűnözés az országban.

„Vezetése nyomán az egész világ nevet Amerikán”

– mondta.

Trump azért választotta Arizonát helyszínnek, mert az államban egy sor olyan jelölt indul az őszi kongresszusi választásokon, aki az ő narratíváját hangoztatja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató