2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jakab kiégett tekintettel a kamerába: vessék pszichológiai vizsgálat alá Orbán Viktort

A Jobbik elnöke a csütörtökön megjelenő HVG-nek adott interjút. Ebből ragadott ki és tett közzé egy részletet saját Facebook-oldalán Jakab Péter.

Jakab Péter Jobbik-elnök a Facebook-oldalán tett közzé egy részletet abból a beszélgetésből, amelyet a HVG készített vele. Ebben az ellenzéki politikus Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos grazi kezeléseiről beszél, amely témát Jakab szerint már rengetegszer felhozták a parlamentben.

Orbán állítólagos grazi útjai azután váltak újra beszédtémává, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt bizonyítékok nélküli utalásokat tett erről másfél héttel korábban. A régóta létező összeesküvés-elméletet, ami soha semmivel nem volt alátámasztva, mintegy megjegyzésként hozta fel Márki-Zay, amikor arról beszélt: bizalmas forrásokból úgy tudja, a kormány az egészségügy komplex átalakítására készül. A miniszterelnök-jelölt egy későbbi Facebook-bejegyzésében úgy magyarázta az állítólagos grazi ügyet, hogy „az Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.”

Jakab Pétert Márki-Zay ezen kijelentéséről is kérdezte a HVG, ő pedig úgy válaszolt: a Parlamentben mindig határozott cáfolatot várt a kormánypárt részéről, „hogy szó nincs erről”, de ez nem történt meg (ám valójában a pletykát semmivel sem bizonyította senki). A Jobbik elnöke azt is mondta, nem az a lényeg, hogy Orbán járt-e, vagy jár-e valahova, hanem az, hogy amikor szemtől szemben áll vele a Parlamentben, akkor ő is a „mentális fáradtság” jeleit tapasztalja rajta.

Jakab szerint a Jobbik nem véletlenül kezdeményezte, hogy a mindenkori miniszterelnököt vessék pszichológiai alkalmassági vizsgálat alá. „Miniszterelnök úr egy kicsit elfáradt” – mondta most Jakab Péter.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató