2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Pikó András pert kezdeményez Sára Botond "LMBTQ-posztja" miatt

Józsefváros korábbi fideszes polgármestere tavaly júliusban azt írta: uniós forrásból pénzelnek LMBTQ-propagandát a VIII. kerületi óvodákban.

A kommunista, ex-klubrádiós Pikó András józsefvárosi polgármester szerint ebből egy szó sem igaz, és csupán politikai rágalomhadjáratról van szó.

A baloldal már hónapok óta pénzeli uniós forrásból a józsefvárosi óvodákban az LMBTQ-propagandát. Ma pedig újabb támogatást adtak a közreműködő Soros-szervezetnek. A szexuális nevelés kizárólag a szülők feladata. Vajon tudnak arról mi folyik az óvodákban?  Gyermekeink jövője a tét! Meg kell védenünk őket!

– a jozsefvaros.hu szerint ezt írta ki közösségi oldalára a fideszes Sára Botond 2021. július 22-én.

A politikus amellett, hogy Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja, a kormánypártok országgyűlési képviselőjelöltje is a főváros 6-os számú választókerületében, korábban – 2018 nyarától a 2019-es önkormányzati választásokig – Józsefváros polgármestere is volt.

Pikó András józsefvárosi polgármester szerint Sára Botond állításból egy szó sem igaz: Politikai rágalomhadjáratot indított a kerületi óvodáink és óvodapedagógusaink ellen, emiatt pert kezdeményezek ellene az önkormányzat vezetőjeként.

A VIII. kerületi önkormányzat az Indexnek megerősítette, hogy személyiségi jog megsértése miatt kívánnak pert indítani Sára Botonddal szemben.

Sára Botond elmondta, hogy fenntartja a posztjában tett állításait. 

Igen, fenntartom, Józsefváros baloldali vezetése azóta is olyan szervezetet támogat, mely szakmai programjának egyik kiemelt célja, hogy LMBTQ-propagandát vigyen az óvodákba, iskolákba.

– közölte a fideszes politikus.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató