2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szélvihar és hózápor - ilyen időre számíthatunk ma

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, de a felhőátvonulásokból elszórtan időnként egy-egy hózápor kialakulhat. Az északnyugati szelet élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalban általában -9 és -3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a fagyzugos, kevésbé szeles helyeken -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Kora délután -1 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Szombaton több tájegységünkön előfordulhat időnként eső, havas eső, havazás, illetve hózáporok, de emellett napos időszakokra is számíthatunk sokfelé az országban. Élénk, erős, nyugaton akár viharos lehet az északnyugati szél. Reggel az északi, északkeleti és keleti tájakon lehet a leghidegebb, helyenként -10 fok alatti értékeket mérhetünk. A legmagasabb hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton, délnyugaton fordulhat elő havazás, északkeleten pedig egy-egy hózápor alakulhat ki. A középső tájakon ugyanakkor sokat süthet a nap. A szeles időben kora délután -1 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A hajnal sokfelé erősen fagyos lehet.

Hétfőn a Dunántúlon többfelé előfordulhat hószállingózás, havazás, keleten viszont naposabb lehet az idő. A legmagasabb hőmérséklet -3 és +2 fok között alakulhat. Kedden többfelé számíthatunk kevés vegyes halmazállapotú csapadékra. Többfelé feltámadhat az északnyugati szél, és ezeken a tájakon pár fokkal enyhébb lehet az idő a hétfőihez képest.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató