2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Börtönt támadtak az Iszlám Állam fegyveresei, de visszaverték őket

A terrorszervezet emberei a rabokat szerették volna kiszabadítani.

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásainak támogatásával vertek vissza az Iszlám Államnak egy börtön elleni támadását – írja a Reuters. A terroristák célja a rabok kiszabadítása volt.

Az Iszlám Állam a Telegramon jelentette be, hogy harcosai csütörtök este óta nagyszabású támadást folytatnak a Szíria északkeleti részén lévő börtön ellen, és hogy a közelben és más városrészekben is összecsapások zajlanak. Az SDF főparancsnoka, Mazlum Abdi azonban a Twitteren azt közölte, hogy „a börtön környékét teljesen körülzárták, és minden szökevényt elfogtak”. Washingtonban a Pentagon megerősítette, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásokat hajtott végre az SDF támogatására.

A kurd vezetésű erők egyik forrása szerint 23 Iszlám Állam-militánssal, köztük külföldiekkel végeztek az összecsapásokban, miután a dzsihadista csoport megpróbálta kiszabadítani a foglyokat a hasakai börtönből. Az SDF és egy szövetséges biztonsági csapat, az Asayish nevű szervezet hét tagja halt meg a támadásban – közölte az SDF katonai forrása. Hozzátette még, hogy csapataik 89 fegyverest vettek őrizetbe a börtön környékén.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató