2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

„Nem méltók saját emberi hivatásukhoz”: Ukrajna békéjéért aggódik a pápa

Imanapot hirdetett meg január 26-ra Ukrajna békéjéért Ferenc pápa, aki szándékát a Szent Péter téren mondott beszédében jelentette be vasárnap.

Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely „újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel”.

A vasárnapi úrangyala imádságot (Angelus) követő beszédében a katolikus egyházfő felhívást intézett minden jóakaratú emberhez, hogy a békéért imádkozzon, valamint politikai cselekvést és kezdeményezéseket sürgetett, melyek a testvériséget szolgálják a szembenállók érdekei helyett.

„Aki saját érdekeit követi mások kárára, nem méltó saját emberi hivatásához, mely mindannyiunk testvériségét hirdeti” – jelentette ki Ferenc pápa.

Az ukrajnai békéért tartandó imanapot január 26-ra hirdette meg.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa a világ konfliktusoktól érintett térségeiért imanapot tart: 2013-ban Szíriáért, 2018-ban Kongóért és Dél-Szudánért, valamint 2021-ben Libanon békéjéért tartottak imádságnak szentelt napot a Vatikánban és az egyházban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató