2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy: Nem lesznek szabadok a választások Magyarországon

Hadházy egy szlovák lapnak nyilatkozott.

A Denník N cikkében arra is kitér: Hadházy rendszeresen leleplezi Orbán Viktor pártjának korrupciós ügyeit,- szemlézi a mandiner.

A liberális Denník N Hadházy Ákossal készített interjút, amelyben a politikus többek között azt állította, hogy a választások

nem lesznek sem igazságosak, sem szabadok mert a Fidesz több fontos törvényt is módosított és teljesen uralja a médiát.

A cikk a felvezetőben leírta, hogy Hadházy rendszeresen leleplezi Orbán Viktor pártjának korrupciós ügyeit. Hadházy közölte, a Fidesz olyan választási rendszert és választási körzeteket hozott létre, hogy az ellenzéknek 4-5 százalékos előnyre van szüksége ahhoz, hogy nyerhessen. 

Egyszerű többséggel meg lesz kötve az ellenzék keze

Hadházy szerint nem lehet beszélni szabad választásokról amikor „a miniszterelnök minden héten egy órát beszélhet a közszolgálati rádióban és ha akarja, akkor a televízióban is, az ellenzéknek azonban évek óta nincs erre lehetősége”.

Ma Magyarországon az emberek 70-80 százalékának nincs hozzáférése a valódi hírekhez.

Léteznek ugyan független médiumok, de csak azokat érik el, akik kifejezetten keresik a híreket. Amennyiben az ellenzék egyszerű többséggel nyerne, akkor meg lesz kötve a keze Hadházy szerint. 

„Sok mindent nyilvánosságra hozhatunk”

Az interjúkészítő rákérdezett arra is, hogy mi a véleménye az egyesült ellenzék nagy vitát kiváltó tervéről, miszerint egyszerű többséggel is módosítanák a jelenlegi alkotmányt. Vannak olyan szakértők, akik ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy ezzel polgárháborút kockáztatnának, jegyezte meg az interjúkészítő.

„Nem vagyok jogász, ezért nincs határozott véleményem erről a kérdésről, az azonban biztos, hogy ilyen körülmények között politikai megoldásra is szükség lehet, hogy a jelenlegi ellenzék kormányozhasson. Ha az ellenzéknek egyszerű többsége lesz, akkor teret kap a korrupció ellenes lépések megtételére. Sok mindent nyilvánosságra hozhatunk és ezzel erkölcsi tőkét szerzünk a további kormányzásra” – mondta Hadházy.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató