2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Totális káosz Brüsszelben: A tomboló Antifákat végül a futball huligánok csapkodták meg

Brüsszelben a koronavírus elleni vakcina és az omikron gyors terjedése miatt bevezetett korlátozások miatt tüntettek. A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására, miután a szélsőbalos csürhe tombolni kezdett.

Tegnapi cikkünkben megírtuk, hogy a helyi Antifa tagjai törtek-zúztak a belga városban, az Európai Unió fellegvárában.

A fekete egyenruhába öltözött anarchisták felvonultak Brüsszelben:

Több tízezren vettek részt a vasárnapi tüntetésen, a korlátozásokat és az oltást ellenzők azt skandálták, hogy „szabadság”.

A tüntetők felvonulása közben néhány szélsőbalos erőszakosan lépett fel a rendőrséggel szemben, a videófelvételeken feketébe öltözött tüntetők láthatók, amint megtámadják az EU diplomáciai szolgálata által használt épületet, betörve az ablakokat.

A holland Feyenoord futballhuligánjai azonban nem nézték jószemmel a történéseket, összecsaptak az Antifákkal. Elvettek tőlük zászlókat és el is égették azokat.

A hétvégén más európai fővárosokban is tiltakoztak az oltásalapú európai útlevelek, az oltás és az omikron gyors terjedése ellen bevezetett korlátozások miatt. Barcelonában például úgy vélték, „ez nem világjárvány, hanem diktatúra”. A résztvevők között voltak olyanok, akik az oltás felvételét tagadják, de olyanok is, akik egyenesen a vírus létezését. A rendőrségi adatok szerint a brüsszeli tüntetésen nagyjából 50 ezer ember, a barcelonain 1100-an vettek részt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató