2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Volner Párt: A baloldal le fog égni, mint a Reichstag

A párt elnöke szerint az ellenzék hazugságkampányt folytat a népszavazási kezdeményezéséről.

A baloldal hazugságkampányt folytat, amikor azt állítja, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett népszavazási kérdésekről megtartható a referendum az országgyűlési választásokkal egy időben – jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfőn Budapesten.

A törvényes határidők betartásával ugyanis nincs esély arra, hogy április 3-án szavazhassanak az emberek a Fudan Egyetemről,

illetve az álláskeresési járadék meghosszabbításáról – közölte sajtótájékoztatóján Volner János. Ezért a Volner Párt arra szólítja fel a baloldalt, hogy vonja vissza a népszavazási kezdeményezését – tette hozzá a politikus. A független országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy a baloldal két súlyos fiaskót szenvedett el az elmúlt időszakban.    

A népszavazás várhatóan eredménytelen lesz

Egyrészt az október 23-ai gyűlésükön a résztvevők létszáma csupán az egy százaléka volt annak, mint amennyien a békemeneten felvonultak. Ugyanakkor „szerencsétlenkedésük, tétovázásuk és a mozgósítóképesség hiánya miatt” egy hónapba telt, amíg összeszedték a referendumkezdeményezéséhez szükséges 200 ezer aláírást – mondta. 

Szerinte, ebben a helyzetben politikai hasznot már nem remélhet a baloldal az általa kezdeményezett népszavazástól. A népszavazás várhatóan eredménytelen lesz, és a baloldal „le fog égni, mint a Reichstag”,

viszont megrendezése 6 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.

Amennyiben mégsem vonják vissza a kezdeményezést, a Volner Párt felszólítja a baloldalt, hogy fizessék vissza a 6 milliárd forintot a magyar embereknek – mondta Volner János.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató