2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A kormány 25 milliót küld Ásotthalomra mezei őrszolgálat fejlesztésére

Más települések is kaptak hasonló támogatást. 

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg egy határozat, amely szerint a kormány „egyetért Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa–Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék mezei őrszolgálata fejlesztésével”, így ezen településeknek pénzt adnak az említett cél megvalósítására.

A határozatból kiderül, hogy összesen körülbelül 170 millió forintot osztanak ki.

A legnagyobb támogatást Mórahalom kapta, oda közel 75 millió forintot küldenek. De jutott pénz Öttömösnek is, ahol korábban Orbán Viktor miniszterelnök disznóvágáson vett részt. A határmenti település közel 13 millió forintot kap mezőőrség fejlesztésére.

A kormány ugyanerre a célra 25 millió forintot juttat Ásotthalomnak, ahol a Mi Hazánk elnöke a polgármester. A mezőőrök Ásotthalomnál folyamatosan járőröznek és keresik az illegális bevándorlókat.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a mezőőrségnek ehhez nincs joga, ezért nemrég közérdekű bejelentést tett, amit a rendőrség feljelentésként értékelt, és eljárást indított „közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése” miatt. A cikk szerint a kormányhivatal is azt ígérte, hogy vizsgálni fogják a mezőőrség és az önkormányzat tevékenységét, de megvárják a rendőrség álláspontját.

 

(HVG nyomán)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató