2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Rálőttek Marine Le Pen kampányának egyik vezetőjére

A Lyon délkeleti agglomerációjához tartozó Saint-Priest településen ismeretlen tettesek két lövést adtak le a Marine Le Pen által irányított Nemzeti Tömörülés elnöki kampányának egyik vezetőjére, Enzo Dubois-ra. Dubois a támadásban nem sérült meg, ezt követő nyilatkozatában pedig leszögezte, hogy a fenyegetések és atrocitások ellenére a politikai meggyőződése változatlan.

A fiatal férfi hétfő este éppen az autójából szállt ki, amikor ütést érzett a kalapján, ami megpördült a fején. Azonban nem volt szél. Dubois megfordult, és szembe találta magát két fegyveres férfivel.

EGYIKÜK EGY PUSKÁVAL A KEZÉBEN ÁLLT, ÉS ÉPPEN ÚJRATÖLTÖTTE AZT. DUBOIS REFLEXSZERŰEN AZ ARCA ELÉ EMELTE A KÉZITÁSKÁJÁT, EKKOR DÖRDÜLT EL A MÁSODIK LÖVÉS.

A TÁMADÁSBAN A FIATAL FÉRFI NEM SÉRÜLT MEG. 

A Marine Le Pen elnöki kampányát Lyonban vezető férfi a Le Dauphiné Libéré című regionális újságnak nyilatkozva elmondta, hogy

KÉT HETE EGYRE SÚLYOSBODÓ, ÉLETVESZÉLYES FENYEGETÉSEKET KAP A POSTALÁDÁJÁBA.

Legutóbb egy olyan borítékot juttattak el hozzá, amelyben nyers darált hús is volt a fenyegetés mellé tűzve, az üzenet pedig így szólt:

HAMAROSAN TE IS ÍGY FOGSZ KINÉZNI, MIUTÁN ELVÁGJUK A TORKODAT.

A két ismeretlen fegyveres ellen Dubois feljelentést tett a Bourgoin-Jallieu-i rendőrségen, a nyomozás a támadók felkutatása érdekében már megkezdődött. A helyszínen talált töltények szerint a támadáshoz használt fegyver egy kiskaliberű puska volt.

Enzo Dubois leszögezte, hogy a fenyegetések és a támadások ellenére politikai meggyőződése változatlan.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató