2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Király Júlia: az inflációt Orbán rossz gazdaságpolitikája okozta

„A politikai üzenet nagyon fontos” – mondta Makizaj árnyékkormányának tagja. A "szakértő" (megmondóember) szerint a csirkefarhát árának rögzítése egy hangulatjavító döntés volt, amelynek az a jelentősége, hogy azt érezzék a „tömegek”, hogy Orbán Viktor értük küzd, nem számít, hogy valójában mennyit csökkent vagy mennyit nem csökkent a termékek ára.

Király úgy látja, hogy nem azért magas az infláció, mert az begyürüzött külföldről, hanem azért mert Orbán gazdaságpolitikája sikertelen volt. Magyarországon már 2017-2018-ban megkezdődött az infláció, de a kormány nem reagált, mert azt mondták, hogy nincs infláció és „amit a pártközpont mondd az a valóság”.

„Most bezzeg az az állítás, hogy begyűrűzött az infláció. Hát nem kedves elvtársak, ezt megtetszettek csinálni” – fogalmazott Király Júlia, aki szerint egyedül az olajár ami külső hatásra emelkedik, de az infláció nagy részét a magyar kormány okozta.

„Hónapról hónapra tetőzik az infláció, olyan ez mint a csernobili szennyezettség, az is napról napra csökkent, az infláció is most már napról napra csökkenni fog, igaz éppen egy picit mindig feljebb megy, de az csak egy apróság” – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató