2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Török Gábor: Néhány száz szavazaton múlhat majd a választás

Április 3-án nem az országos listákra leadott szavazatok fogják eldönteni a parlamenti választás eredményét, hanem az, hogy mi lesz a 10-15 legfontosabb, billegő egyéni választókerületben – mondta Török Gábor az Inforádió kedd esti műsorában.

Török szerint ezekben a választókerületekben akár néhány száz vagy néhány tíz szavazaton is múlhat egy-egy mandátum sorsa, azaz ilyen kis különbségeken múlhat majd, ki alakíthat kormányt.

A beszélgetés további megállapításai Töröktől:

- Egyelőre nagyon csendes a kampány, országos szinten a felek kivárásra játszanak. A Fidesz van elöl, és nézik az ellenzéket, várják, hogy mikor indul be az ellenfél kampánya, nem akarnak túl korán indítani.

- A politikai táborok nagyon beálltak, egyelőre mindenki a saját szavazóihoz beszél, a választást eldöntő bizonytalanok még nem figyelnek a politikára. Az ő figyelmükért az utolsó hetekben indul be a verseny olyan témákkal, amelyek eljutnak a vacsoraasztalhoz.

- A Fidesz valójában saját magával fog megküzdeni, a kampányt az fogja eldönteni, hogy az emberek a fideszes kormányzás jó oldalát és eredményeit látják, vagy azt mondják, hogy jöjjön bárki, csak ne ők vezessék az országot.

- Az lenne a választás legnagyobb meglepetése, ha Gattyán György pártja 1 százaléknál többet szerezne. Az is meglepő lenne, ha országos listát tudnának állítani.

- A Mi Hazánk jól rátalált az oltásellenességre, nekik több esélyük van 5 százalék közelébe jutni, mint a Kutyapártnak.

A teljes interjú itt nézhető meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató