2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

"Egy büdös fasiszta cigány vagy!" - üvöltötte a Nyugati aluljáróban Niedermüller és Oláh Lajos kedvenc romapolitikusa

Völner Pálékat ki kellene nyírni, aki pedig ezzel nem ért egyet, az egy “büdös fasiszta cigány” – így fejtette meg a világ nagy dolgait a helyi DK egyik legnagyobb szekértolója, Baranyi Gyula kerületi roma önkormányzati elnök, aki “civilben” Oláh Lajos egyik legelhivatottabb aláírásgyűjtő aktivistája.

A korábban Hunvald György jobbkezeként ismert cigánypolitikus egy magát jobboldalinak tartó romával került összetűzésbe a Nyugati téri aluljáróban, a szóváltás során pedig idiótának, majd analfabétának nevezte az illetőt, amiért az nem a baloldalra szavaz – erre még Márki-Zay Péter is csettintene. Baranyinak nem ez az első ilyen megnyilvánulása, korábban Gulyás Mártont fenyegette meg, mikor Hunvald kampánystábjának tagjaként úgy fogalmazott: “rád küldöm a cigányokat! Menj a zsidókhoz!”. 

Márki-Zay Péter büszke lehet, stílusa átragadt a csapatra: a baloldal képviselői egymást és a kapitányt magát is túllicitálva próbálnak minél alpáribb megnyilvánulásokat összehozni. A verseny eddig is éles volt, most azonban igazi nehézsúlyú versenyző szállt ringbe. Baranyi Gyula, az erzsébetvárosi roma önkormányzat elnöke, aki a minap egy másik romával került szóváltásba, amelynek során arról értekezett, hogy Völnert, “meg az ilyeneket ki kellene nyírni”. Tette mindezt egy DK-s kampánystandnál ülve, ahol Oláh Lajosnak, a Gyurcsány-párt helyi jelöltjének gyűjtött aláírásokat az áprilisi országgyűlési választásokra. Ilyen minőségében Baranyi felháborodott azon, hogy egy arra járó roma férfi nem a DK jelöltjét támogatta, ezért először bokszolni hívta, majd bolondnak és analfabétának nevezte a férfit. A diplomatikus eszmecsere részeként hozzátette, 32 éve van benne a politikában, ezért mindent (is) jobban tud, míg a videót rögzítő személyt tudatlannak nevezte.

Egy büdös fasiszta cigány vagy

– summázta álláspontját Oláh Lajos aktivistája.

ZSIDÓZÁS, CIGÁNYOZÁS, A BALOLDALI SZOCIÁLIS ÉRZÉKENYSÉG CSÚCSA

Lehetne Márki-Zay Péter zsidózását egyszeri nyelvbotlásnak tekinteni, ha nem állt volna bele, akárhányszor felmerült a téma. Baranyira is ráfoghatnánk, hogy csak rossz napja volt, ennél azonban vélhetően többről van szó, ez ugyanis nem az első eset. Korábban, még Hunvald György segítőjeként a Partizán stábjával került konfliktusba, amikor Gulyás Márton a volt MSZP-s polgármester egyik krumpliosztási akciójának részleteit firtatta. Bár a videót azóta törölték, több platform is megemlékezett az esetről.

Rád küldöm a cigányokat! Menj a zsidókhoz!

– mondta akkor Baranyi Gulyás Márton kérdéseire “válaszolva”, majd megjegyezte,

Mér’, a Momentum az nem zsidó? Ők a zsidók, az SZDSZ-nek a… Onnan váltak ki az unokák, a gyerekek, nem? Ezt tudja, a média is mondja. Én nem vagyok rasszista, én is roma vagyok.

A zsidózó kijelentés különösen annak tudatában riasztó, hogy egy, a DK-hoz nyíltan kötődő politikusról van szó, már pedig a Gyurcsány-párt helyi vezetője, Niedermüller Péter volt az, aki Európa egyetlen zsidó televízióját száműzte a kerületből. Úgy tűnik tehát, hogy a Jobbik és a DK házassága meghozta a gyümölcsét.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató