2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri elnézést kért a bunkó kijelentése miatt

Az alkalmatlan főpolgármester közösségi oldalán reagált a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményére.

A szervezet ugyanis azért tiltakozott, mert Karácsony Gergely egy rádiós interjúban „a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte.”

"A víz a keresztények egyik fontos szimbóluma Jézus Krisztus Jordán­ban való megkeresztelkedése óta, ezért is botránkoztatott meg sokakat hasonlatával a főpolgármester" - írta a KÉSZ.   

Azt követelték, hogy a főpolgármester kérjen bocsánatot.

Most Facebook-oldalán szólalt meg Karácsony Gergely.

„Arról beszéltem ugyanis, hogy a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba. Elismerem, a hasonlat erős, talán sokaknak túlzottan is az. Tőlük elnézést kérek” – írja a bejegyzésben. 

Az erős hasonlatot azzal indokolja Budapest első embere, hogy így akarta kifejezni „mély erkölcsi” felháborodását, „hogy a magát kereszténynek mondó magyar kormány mennyire képtelen bármilyen alázott mutatni a Föld olyan nagyszerű teremtményeivel kapcsolatban, mint amilyenek a városligeti fák.”

Megerősíti, hogy „a 21. században egy többszáz éves parkban építkezni bűn. Szentségtörés. Mert a százéves fák, nagyobb értéket képviselnek a városban, mint bármi, amit az ember létrehozhat.” Hozzáteszi, a „fák nem tudnak arrébb állni, hogy ne legyen útjába a történelemkönyvbe bevonulni akaró akarnok politikusoknak. Fejleszteni, építeni nem a százéves platánok rovására kell, hanem ott, ahol legfeljebb parlagfű nő, a városi rozsdaövezetekben.” 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató