2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay féle kék szalagot javasol a sztrájkoló tanároknak a PDSZ és a PSZ

Kék szalag viselésére buzdítja a sztrákoló pedagógusokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete – írja a Magyar Nemzet egy, a szerkesztőség birtokába jutott belső dokumentumra hivatkozva.

Mint ismert, Márki-Zay Péternek, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének az ötlete a kék szalag viselése, elmondása szerint ezzel akarja felhívni a figyelmet az elszámoltatásra és a korrupció elleni küzdelembe. Most úgy tűnik, hogy a politikai akció már az iskolákba is beférkőzne a két pedagógus szervezetnek köszönhetően.

A két pedagógus szakszervezet január 31-re hirdetett figyelmeztető sztrájkot még decemberben. A PDSZ rendszeresen arra hivatkozik, hogy szakszervezetként nem politizál, most mégis Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt jelképét, a kék szalagot tűzetné a sztrájkoló pedagógusok ruhájára – írja a Magyar Nemzet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a kék szalag kitűzetése is azt jelzi, hogy a tanársztrájk baloldali kampányakció. A minisztérium szerint a pedagógus szakszervezetek nem megállapodást szeretnének elérni, hanem a választásokra készülve politikai hangulatot akarnak kelteni.

Nem először folytat alig leplezett politikai indíttatású kampányt a magyar oktatásügy, a kormány és annak különböző intézményei ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Már az is sokat mondó, hogy korábban a gyermekvédelmi népszavazást is támadták, amivel szerintük lejáratják a referendum intézményét.

 

(Magyar Nemzet - Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató