2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Márki-Zay hazug élete

Bemutatjuk Márki-Zay hazugságokkal teli életét.

1.

A felesége 2009-ben szerzett szülésznő diplomát a Midwives College of Utah, amerikai online magán főiskolán (https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Te_Szülésed ). Egyébként, online, vajon miféle szülésznőket lehet képezni?! A tandíj ma legalább 30,000 dollár (https://www.midwifery.edu/tuition-and-payment-options/ ).

Egyébként, Indiana (lakóhely) és Utah (iskola) 2000 km-re van egymástól! Miért választ valaki egy ilyen egyetemet, amikor közelebbi egyetemek is kínálnak szülésznő-képzést (https://www.gradschools.com/programs/nursing?in=indiana ). Maga a képzés kb 2-3 éves volt.

Ha 2009 júniusában Magyarországra költöztek, akkor hogyan dolgozhatott az USA-ban ő szülésznőként, hiszen csak 2006-ban kötöztek oda, tehát ő végig iskolába járt?

Márki Zay egy FB posztjában azt is állította, hogy felesége 10 évet tanított a Utah-i egyetemen. Végül is, ki tudja, egy dolog fellelhető, hogy tavaly pl egy téma 'instructor'-a volt (https://www.midwifery.edu/.../introduction-to-ob-gyn.../ ), de az nem minősül tanárnak. Főiskolai poziciók (adjunktus, docens, stb) betöltéséhez, egy normális főiskolán, egyetemen PhD szükséges.

Elnézve ennek a College-nak az oktatói gárdáját (https://www.midwifery.edu/faculty-and-staff/ ), felmerül egy újabb kérdés, hogy hogyan, milyen úton kaphatott akkreditációt ez az oktatási intézmény (ez már csak egy kis mellékes szál). Az is kérdéseket vet fel, hogy járvány idején, ráadásul gyerekek mellett, hogyan utazgatott tanítgatni, vagy ha online volt az oktatás, akkor az adott tárgyat hogyan lehet tanítani képernyőn keresztül?!

2.

A Kanadában és USA-ban tartózkodásuk idején (összesen 5 év), az általa nyilvánosságra hozott munkaköröket (manager) normális, természetes úton nem igazán tölthette be (egyáltalán nem életszerű!), ugyanis vezető pozíciókhoz, általában, legalább 5 éves, hasonló pozicióban eltöltött szakmai tapasztalat a feltétel (nem szokás a más országokbeli tapasztalat beszámítása!).

Érdemes megtekinteni az önéletrajzában megadott céget (https://www.carquest.com/index.html), hogy egyáltalán mivel is foglalkozik, valamint annak álláshirdetéseit is, a listát böngészve, az általa megadott munkakörök, - az általa megadott formában - nem is léteznek (https://www.advanceautoparts.jobs/en-US/search?keywords=product&location= ). Igaz, ezek jelenlegi adatok, de miért lett volna korábban másként?

Az is furcsa, hogy másfél éves USA tartózkodás után hogyan vált - önéletrajzaiban fellelhető állításai szerint - felügyelő bizottsági tag az Eastern Indiana Regional Workforce Board-on (https://www.open990.org/.../eastern-indiana-regional.../ , https://opencorporates.com/companies/us_in/2006042600244 ).

3.

A nyilvános vagyonnyilatkozatai alapján, a viszonylag magas fizetéséből képtelen megélni, egyre növekvő adósságokat halmoz fel. Miután ez nem jelentkezik sem ingatlan, sem ingó vagyongyarapodásban, feltételezhető, hogy a megélhetését finanszírozza belőle. (Vagy valami ebben sem stimmel!)

Kanadában és USA-ban, a pozíciójaihoz, manapság kb 40,000 dollár/év fizetés köthető (https://www.ziprecruiter.com/jobs-search... ).

Ebből, egy olyan nagy család, mint az övé, egyszerűen nem képes megélni, a felesége pedig elvileg, ugye, iskolába járt.

További kérdés, hogy 2011-ben hogyan és miből tudott 1550 négyzetméteres ingatlant vásárolni (véletlen, hogy ugynebben az évben kezd lobbitevékenységet folytatni Brüsszelben?).

Hódmezővásárhelyi pletykák szerint, "amcsiból, a megtakarított pénzét hazahozta" - nos, ez a fentiek tekintetében kizárt (nem életszerű)…hacsak be nem ‘vallott’ helyről is származott jövedelme. "

 

Ennyi. (Egyelőre)

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató