2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Orosz Anna: Tizenkét év Fidesz után a fél ország nem érzi magát otthon Magyarországon - ez katasztrófa

A Soros-blognak picsogott a momentumos.

Orosz szerint nem működik az ország, erről beszélt a 444-nek:

Az ügyek fontosak, de mindennél előrébb való, hogy erőt és főleg egységet tudjunk mutatni. Abban a pillanatban, hogy egységes a kiállás, az elkötelezett ellenzékiek felsorakoznak mellénk, eljönnek a fórumokra, követnek a Facebookon - innen indulva könnyebb bevonni a bizonytalanokat és az apolitikusokat. Tizenkét év Fidesz után a fél ország nem érzi magát otthon Magyarországon - ez katasztrófa. És nemcsak az uszítás és a gyűlöletkeltés, a buzizás, a sorosozás, a kirekesztés miatt, hanem mert alapjában véve nem működik az ország; nem tudod elvinni a gyereket egy normális állami iskolába, ha súlyos beteg az anyád, féléves a várólista. Ezért is tartom, hogy nem értékvitákra van szükség, hanem a hétköznapi élet válságainak feloldására.

Kérdezték a pártja jövőjéről is, mire így felelt:

Az elsődleges célunk az Orbán-rendszer felszámolása. Nincs még négy évünk. Akárki nyer, rettentő nehéz időszak következik, az elmúlt kilenc év konjunktúrája alighanem véget ér. Minden bizonnyal parlamenti párt leszünk, és ez várhatóan komoly kihívás lesz egy olyan szervezetnek, ami néhány éve még szinte földalatti mozgalom volt. Egyszerre leszünk jelen az EP-ben, az országgyűlésben, az önkormányzatokban, és mögötte ott lesz a párt. Más nagyságrendű politikai és szervezeti kihívásokkal nézünk szembe. Ezt okosan kell menedzselnünk, mert meghatározhatja a párt jövőjét.

Orosz szerint a népszavazáson érvénytelenül kell szavaznia mindenkinek, mert "gyalázatos" a gyermekek védelme:

Tudtommal van már döntés, de az érintett civil szervezetekkel zajlik az egyeztetés a kérdésben. Én mindenkinek azt javasolnám, hogy szavazzon érvénytelenül. Gyalázat az egész.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató