2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Legalább egy tucatnyi rendőrautó üldözte Budapesten a száguldozó 16 évest, aki nekiment két rendőrautónak és egy rendőrt is elsodort

A forgalommal szemben közlekedett Budapesten, a XV. kerületi Páskom parknál az egyirányú úton, ezért akarták megállítani a rendőrök pénteken hajnali fél kettő körül azt az autót, amiről felkerült egy felvétel az egyik kerületi csoportba. A felvételeken jól látható, hogy a XVII. kerületi Pesti úton tucatnyi rendőrautó üldözi, sőt, a videók egyikén egy BKK busz is feltűnik, amint az keresztbe áll a Pesti úton, a Ferihegyi út kereszteződése környékén.

A Telex megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a sofőr a XV. kerületi megállítási kísérletre továbbhajtott, sőt, nekiment egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Ezután több rendőri egység is követni kezdte a száguldozó sofőrt, aki a jelzéseket is figyelmen kívül hagyta.

Ezután még egy rendőrautónak nekiütközött, majd innen is továbbhajtott, végül hajnali 3 óra körül a XVII. kerületi Békás-szorosnál (ez a Békás-szoros utca lehet – a szerk.) sikerült megállítaniuk. Ekkor derült ki, hogy az autóban hárman utaztak, a sofőr egy 16 éves fiú volt, akinek nincs jogosítványa.

„Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató