2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Fadarabokkal dobálják a migránsok a rendőröket a határzárnál

„A migránsok egyre gyakrabban lépnek fel erőszakosan” – írja a kormány Facebook-oldalán.

Állandó nyomás alatt áll a migrációs határszakaszunk – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az MTI-nek telefonon nyilatkozva azzal kapcsolatban, hogy felkerült a kormány Facebook-oldalára egy videó, amelyen fiatal férfiak támadják a határvédőket.

Bakondi György szerint a felvétel is igazolja: nem igazak azok az állítások, miszerint „a migránsok soha nem aggresszívek, még nem hallottunk olyan emberről, akiket bántottak volna”. Úgy fogalmazott: „a fiaink, akik Magyarország szuveneritását védik, mindennap szembesülnek ezzel az agresszióval”.    

Szerinte „nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy kicsit is törvényes legyen az az eljárás, amelyben ezek a személyek menekültnek adják ki magukat, menedékjogot akarnak kérni, és ennek keretében tanúsítják ezt az agresszív magatartást” a menekültté nyilvánítás érdekében. Úgy fogalmazott: a magyar kormány helyes döntést hozott 2015-ben, amikor a migránsok bejövetelével szemben döntött és megakadályozta százezrek bejövetelét. Hozzátette: idén több mint tíz és fél ezer illegális határátlépést akadályoztak meg.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató