2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Trump megunta: Biden rossz határra küldte a katonákat

Trump szerint Biden rossz határra küldte a katonákat

A Texas állambeli Conroe-ban szombaton tartott "Mentsük meg Amerikát" elnevezésű nagygyűlésen Donald Trump volt elnök a Biden-kormányt azzal vádolta, hogy "megszállottan foglalkozik azzal, hogyan védjük meg Ukrajna határát", miközben azzal vádolta, hogy szemet hunyt az Egyesült Államok mexikói határán kialakult válság felett,- számol be az rt.com.

"Washingtonban mindenki azon morfondírozik, hogyan védjük meg Ukrajna határát, de a világ legfontosabb határa számunkra jelenleg nem Ukrajna határa, hanem Amerika határa"

- mondta Trump a támogatóinak.  

Az amerikai-mexikói határra érkező illegális migránsok rekordmagas számát idézve az exelnök az USA biztonságát fenyegető "invázióhoz" hasonlította az emberek beáramlását. A továbbiakban azzal érvelt, hogy Joe Biden már "feladta" az amerikai határt, és "most az egész bolygó behatol rajta keresztül, mintha Amerika vereséget szenvedett volna a csatatéren".

"Mielőtt vezetőink más országok inváziójáról beszélnének, meg kell állítaniuk az ország invázióját" - tette hozzá Trump, azt sugallva, hogy az Egyesült Államoknak inkább a déli határon kellene csapatokat növelnie, ahelyett, hogy amerikai katonákat telepítene Oroszország küszöbéhez közelebb.

Mielőtt Joe Biden csapatokat küldene egy európai határ védelmére, inkább a mi határaink védelmére kellene csapatokat küldenie itt Texasban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató