2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Závecz Tibor szerint az ellenzék Budapest összes választókerületét megnyeri

„Az adatok azt jelzik, hogy az ellenzék a korábbi évekhez képest sokkal jobb állapotban van és a szavazói is egyesültek” – mondta a Závecz Research vezetője, aki szerint az országos és a választókerületi kutatások alapján nagyon szoros versenyre lehet számítani az idei választásokon.



Závecz Tibor szerint látható, hogy az ellenzéki tábor nincs olyan felfűtött állapotban, mint a Fidesz szimpatizánsai, de vannak olyan választókerületek, ahol „felveszik a versenyt aktivitás tekintetében” a kormánypárt támogatóival. Úgy látja, hogy azok a jelöltek, akik már megtették az első lépéseket a választók irányába, ott jobban megmutatkozik az ellenzéki szavazók aktivitása is.

„Nem tudja az ellenzék csak a nagyvárosokban megnyerni a választást, az kevés lesz” – jegyezte meg Závecz, aki szerint a kormányváltáshoz szüksége van az ellenzéknek, arra, hogy a kisebb településeken is diadalmaskodjon.

„Nagyon fontos az, hogy a 106 egyéni választókerületben mi történik, mert lehet érzékelni, hogy az ottani intenzív kampány, a választókkal való szoros kapcsolat nagyon az ellenzék előnyére válhat még a kis településeken is” – foglalta össze Závecz és kijelentette, hogy az adatok alapján az ellenzék Budapest összes választókerületét megnyeri.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató