2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Tisztelet a pedagógusoknak - üzente az ellenzéki összefogás a mai vergődés résztvevőinek

Beszámoltunk a mai "sztrájkról", ami jogellenes volt, de mégis megtartották.

Jámbor és Szél gyalogoltak, annyira független volt a buli. A helyszínen ott volt Tordai Bence. A konvojhoz csatlakozott Jakab. A helyszínről pedig képgalériával jelentkeztünk.

A sztrájk viszont nem volt eredményes, ezt az EMMI közölte.

Ennek ellenére a moslék nagyon elégedett.

„Tisztelet a pedagógusoknak: a szabadság ott kezdődik, ahol véget ér a félelem” – írja az Egységben Magyarországért közleményében, amelyben kifejtik: egyetértenek a sztárjkkal és támogatják a pedagógusok követeléseit.

„Egyetértünk, hogy a társadalmi jólét alapja a mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás, hogy elengedhetetlen a pedagógusbérek jelentős emelése, hogy a pedagógusokat segítő munkakörökben is emelni kell a fizetéseket, a kötelező óraszám pedig annyi legyen, hogy az ne menjen az oktatás minőségének kárára” – szögezi le az Egységben Magyarországért közleményében.

Az ellenzéki pártok úgy látják, „nagy bátorságról tett tanúbizonyságot az a több ezer pedagógus, akik – a kormányzati fenyegetések és konkrét megfélemlítések ellenére – ma vállalták, hogy kiállnak önmagukért, a diákokért és a sztrájkban részt venni nem tudó vagy a megfélemlítés miatt nem merő munkatársaikért.”

Hozzátették: „Ma egy olyan rezsim uralkodik Magyarországon, amely a munkavállalók alapvető jogait kétségbe vonja, ahol politikai kampányakciónak minősítik, ha tisztességes munkáért tisztességes bért szeretnének azok a pedagógusok, akiket a gyermekeink oktatásával bízunk meg.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató