2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pedofil-nyilvántartás – A TASZ félti a gyermekek molesztálóit

Keddtől elérhető a név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás. A felületet gyermek hozzátartozója, vagy gyermek nevelését, felügyeletét, gondozását ellátó nagykorú használhatja. A Párbeszéd szerint is a gyermekvédelem az elsődleges, ám úgy vélik, bővíteni kellene az adatbázist az egyházon és a családon belüli erőszakot elkövetőkkel. A TASZ jogásza szerint viszont a visszaélések elkerülése érdekében szigorítani kellene a hozzáférést, Remport Ádám szerint a nyilvánosság veszélybe sodorhatja a gyermekek molesztálóit,- írja a Pestisrácok.hu.

Az Ügyfélkapun keresztül tegnaptóll elérhető az a felület, ahová egy nevet beírva a rendszer kidobja, volt-e az illető jogerősen elítélve valamilyen gyerek ellen elkövetett, szexuális jellegű bűncselekmény miatt – emlékeztetett az atv.hu.

A törvény szerint olyan nagykorú személy igényelhet adatot, aki gyerek hozzátartozója, vagy gyerek nevelését, felügyeletét, gondozását látja el. Orbán Viktor első idei rádióinterjújában beszélt arról, hogy szerinte nagyon nagy a vita arról, a homoszexualitás elvezet-e a pedofíliához vagy nem. Remport Ádám a TASZ jogásza úgy véli, a visszaélések elkerülése érdekében, szigorítani kellene a hozzáférést.

Jobb megoldás az, hogy a munkáltatók férjenek hozzá, vagy az iskolák, vagy különböző szolgáltatók, egy ilyen jellegű adatbázishoz, hogyha már készítünk, mint az hogy magánemberek nézhessék meg. Egy bárki számára ügyfélkapun keresztül hozzáférhető adatbázis mindenképpen felveti az önbíráskodás kockázatának a veszélyét, és emellett nem szabad elmennünk akkor sem, hogyha természetes igényünk az, hogy a gyerekeket meg tudjuk védeni

– emelte ki a jogász.

 

(Pestisrácok)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató