2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Felrobbant egy olajkitermelő hajó Nigéria partjainál, akár két millió hordó olajat is szállíthatott

Felrobbant a Trinity Spirit nevű olajkitermelő hajó csütörtök reggel, írja helyi források alapján a The Independent. A baleset az Ukpokiti olajmezőn történt, Nigéria partjainál, közel a Niger folyó deltájához.

A hajó két millió hordó olaj szállítási kapacitásával rendelkezik.

Egyelőre nincsenek hivatalosan megerősített halálos áldozatok, de azt tudni lehet, hogy egy tíz főből álló legénység tartózkodott a fedélzeten.

A hajó típusa egy úgynevezett FPSO, egy lebegő tároló, termelő és kirakodó egység, amely állítólag a Shebah Exploration & Production Company Ltd. (SEPCOL) tulajdonában van. Az ilyen típusú hajókat a tengeri olaj- és gázipari vállalatok használják olaj előállítására, feldolgozására és tárolására. Hasonló funkciót töltenek be, mint a nagyobb olajfúrótornyok.

Egyelőre nem világos, mekkora mennyiségű olaj került a vízbe, de Nigéria rövid időn belül a második súlyos olajszennyeződését szenvedheti el, miután egy lezártnak hitt, használaton kívüli kútfejből 20 000 hordó olaj ömlött egy hónapon keresztül mindennap a Nembe vizeibe. Az esetetHiroshima-léptékű katasztrófának nevezte a nigériai kormány.- írta a 24.hu.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató