2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A románok közel 30 százaléka gondolja úgy, hogy az oltással chipet ültetnek az emberbe, és mindez egy globális terv része

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a románok közel 30 százaléka egyetért azzal az állítással, miszerint a koronavírus-járványt a „globális elit” idézte elő, hogy ellenőrzése alá kényszerítse a világ lakosságát, írja az MTI.



Az INSCOP közvélemény-kutató intézet repreznetatív felmérése szerint:

28,4 százalék volt azon a véleményen, hogy a koronavírus-járvány természetes módon alakult ki, miként az emberiség történetének korábbi világjárványai is.
28,5 százalék hisz egy olyan globális terv létezésében, amely azt célozza, hogy a koronavírus elleni oltásokkal chipeket ültessenek az emberek testébe, míg 66 százalékuk elveti ezt az elméletet.
54,7 százalék értékelte úgy, hogy álhíreket próbáltak elhitetni vele, míg 41,8 százalékuk nem érzékelt megtévesztési szándékot.

A Romániában terjesztett álhírek forrásaként 27,3 százalék Oroszországot, 17 százalék az Európai Uniót, 17,7 százalék Kínát, 5,4 százalék Magyarországot, 4,9 százalék pedig az Amerikai Egyesült Államokat jelölte meg.

Természetesen nem csak Romániában népszerűek a vakcinákkal és a koronavírussal kapcsolatos konteók. Egy 2021-es felmérés szerint az amerikaiak ötöde hiszi, hogy mikrocsipek vannak a koronavírus elleni oltásokban. De nem kell az Egyesül Államokig menni hasonló példákért, Magyarországon is szépen terjedt az az elmélet, miszerint a vírusvédelemben használt maszkokban apró férgek élnek, esetleg gyilkos nanoszálak találhatók. Sőt, egy ismert Kossuth-díjas énekes pedig azon véleményen van, hogy amcsi pénzen kotyvasztották a kínaiak a „víruskát”, és járvány is addig van, amíg a világ urai akarják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató